Bizi Takip Edin:
Bizi Arayın: +90 532 015 26 29

Poliasetal (POM)


Endüstri kollarının tamamında ve farklı mühendislik uygulamalarında kullanım alanı bulunmaktadır. Yük altında deformasyon dayanımı yüksektir. Kolay işlenebilir özelliğinin yanı sıra kimyasal dayanımı da yüksek bir malzemedir. Sürtünmeye karşı direnci, kolay işlenebilir olması, boyutsal kararlılığı ve düşük nem absorbsiyonu Poliasetal’in en önemli özellikleri arasında yer almaktadır.


Polikarbonat (PC)


Polikarbonat Termoplastiklerin özel bir grubu olarak kolay işlenme, kalıplanma ve ısıl şekillendirilme yeteneklerine sahiptir. Modern imalatta büyük bir kullanım alanı vardır. Korozyona dayanıklı, şeffaf, tutuşunca kendi sönen, çok iyi mekanik özelliklere sahip, ısıyla ve zamanla boyutları az değişen özelliklere sahiptir.


Polivinil Klorür (PVC)


En yaygın kullanım bakımından Polietilen ve Polipropilen’den sonra üçüncü sırada yer alır. İnşaat sektöründe ahşap veya demir yerine pencere ve boru profilleri için kullanılmaktadır. Suya dayanıklı olması, kolay temini, hafifliği, geriye dönüşüm şansı, uzun ömürlü, yangın ve aleve dayanıklı olması ve esnekliği PVC’nin tercih sebebi olmasını sağlar.


Polipropilen (PP)


Az doymuş ya da doymamış lineer bir hidrokarbon polimerdir. Ataktik ve izoaktik olarak ikiye ayrılır. Bunlardan ataktik polipropilen amorf ve gelişigüzel bir yapıdadır. Öte yandan izoaktik polipropilen ise kristal yapıdadır. Molekül ağırlığına bağlı olarak polipropilenin özellikleri farklılık göstermektedir. Düşük molekül ağırlıklı PP sert ve kırılgan, yüksek molekül ağırlıklı PP ise yumuşaktır. Ergime direnci bakımından yüksek molekül ağırlıklı polimerinki yüksek, düşük molekül ağırlıklı polimer daha akıcı ve daha iyi yapısal özelliklere sahiptir.


Polistiren (PS)


Kısaca Stiren’in polimerasyonunu ifade etmektedir. Süspansiyon, emülsiyon, çözelti veya kütle yöntemi ile elde edilir. Klasik enjeksiyon malzemesidir. Ancak profil, levha, tüp veya yassı film üretimi ekstrüzyon ile yapılır. Dielektrik dayanımı çok yüksek olup, alçak gerilim elektrik sektöründen oyuncağa, mutfak eşyasından ambalaja kadar geniş kullanım alanı vardır. Polistiren yiyecek kapları ile farklı tipte polistiren ambalajlar ayrı ayrı veya birlikte yeniden kullanılabilmektedir. Toz haline getirme ve yarı otomatik ayırma gibi tipik bir ayırma – işleme prosesi bulunmaktadır.


Polietilen (PE)


Kısaca etilenin polimerleştirilmesi ile oluşan bir maddedir. Bu oluşum “benzaldehitin” olan bir ortamda ve yüksek basınç altında gerçekleştirilmektedir. Yüksek şiddetteki darbelere dayanıklılığı, kendinden yağlanma özelliği, kolay temizlenmesi, düşük arınma direncine sahip sürtünme kayısı, su geçirmezlik, yüksek kimyasal dayanım, bakteri barındırmama, mekanik işleme kolaylığı ile ön plana çıkmaktadır. Polietilen’in kullanım alanları arasında makina endüstrisi, sürtünme plakaları, kızak ayakları, dişli çark yapımı, tank, bunker ve silo kaplamaları, madencilik ve kömür sektörün, kağıt endüstrisi, vakum kasası örtüsü ve hidrofolyo kasası, ambalaj ve gıda sanayi, et – balık kesme masası bulunmaktadır.